Champagne tasting Charles Heidsick: the day after…

We waren met net geen 20 enthousiaste deelnemers met hooggespannen verwachtingen. De gelegenheid om maar liefst 7 topreferenties te proeven met als 2 voornaamste de Blanc de Blancs Millénaire 1995 en Charlie Brut 1985 doe je nu eenmaal niet vaak. François, de Brand Ambassador van het huis Charles Heidsick heeft op een voortreffelijke én verstaanbare manier veel interessante informatie over champagne in het algemeen én de geproefde referenties ter beschikking gesteld.

Ook de begeleidende gerechtjes vonden een dankbare afname. Zonder aan objectiviteit te verliezen mogen we spreken over een alweer geslaagde tasting in The Club! Men vertelle het voort…

Dictador tasting op 20 mei = rum én gin

In onze aankondiging werd oorspronkelijk niets vermeld van het feit dat er op dinsdag 20 mei ook gins van Dictador zullen geproefd worden. Het specifieke van deze gins is dat ze rijpten op Dictador rum vaten. Bij deze een extra motivatie om deze avond niet te missen.

Er zijn momenteel nog 11 plaatsen vrij maar dit zal snel veranderen…

Klik op onze event kalender en schrijf u online in. Tot dan!

Biersommelier Ben Vinken – op 12 juni: Pairing havanna sigaren & exclusieve Belgische bieren

Ben Vinken is één van de meest bekende biersommeliers in België. En hij is een fervent liefhebber-kenner van longfillers. Meer bepaald gaat zijn voorkeur uit naar de Cubanen.

Als uitgever van El Gusto, één van de weinige kwaliteitsmagazines voor sigaarliefhebbers in Vlaanderen is hij het ideaal profiel om ons een aantal “ideale” pairings te laten ontdekken.

Bij het laatste Habanos festival in Cuba promootte Ben de pairing met enkele unieke Belgische bieren. Hiervoor ontving hij de Communications Award van de organisatoren én kreeg hij alle media aandacht van de internationale vakpers ter plaatse.

Interesse? Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Verslag Robusto’s uit Nicaragua & Honduras – di 18/3

Eén ding is duidelijk: er dient zeker nog aan de weg getimmerd te worden als het gaat om interesse voor niet-Cubaanse sigaren! Bij een noche Cubana verwelkomen we steeds minstens 16 à 20 gasten terwijl we deze avond met zijn 9 waren. Wat niet betekent dat de avond niet als geslaagd werd beschouwd door de aanwezigen.

Gastspreekster Mia stak van wal met het boeiende verhaal van Maria Selva, een Hondurese vrouw die het in de mannenwereld van Koning sigaar waarmaakte door op een 20 tal jaren een aantal welbekende merken op de wereldkaart te zetten. We praten dan over Flor de Selva, Cumpay en in mindere mate Villa Zamorano (handgerolde longfillers in bundels per 25). Deze vrouw etaleert een exceptionele vastberadenheid in combinatie met een goed gevoel voor wat de markt zoekt. Zij onderscheid zich van veel van haar collega’s door vast te houden aan de authentieke terroir van haar tabakken, zonder mengelingen van verschillende streken te produceren. Haar opmars liep via Frankrijk waar zij haar merken het eerst lanceerde, mét succes overigens gezien een jaarproductie van 100 miljoen stuks. Vandaag gebeurt de opslag van haar afgewerkte sigaren nog steeds in de omgeving van Parijs.

Genoemde merken onderscheiden zich van elkaar doordat Flor de Selva, ondanks de aanwezigheid van behoorlijk veel aroma’s, een overwegend zacht karakter bezitten. Cumpay daarentegen is pittiger, krachtiger zonder echter scherp te zijn. Ook vinden we meer animale smaken in deze sigaren. De vele formaten maken dat u voor ieder rookmoment een geschikt exemplaar vindt.

Tot slot is Villa Zamorano een pittige sigaar die een prima prijs/kwaliteit verhouding bezit én duidelijk behoort tot de betere sigaar uit bundels, zeker indien men vergelijkt met soortgelijke bundels die industrieel gerold worden en vaak knopen bevatten…

Eén van onze deelnemers liet zich zowaar verleiden tot het bestellen van een kist Extremo’s van Flor de Selva. Een kanjer van een longfiller met een lengte van zomaar eventjes 29 cm voor 3 à 4 uur rookgenot… Deze sigaren zijn niet altijd voorradig omdat men daar niet altijd tabaksbladeren heeft die groot genoeg zijn om deze sigaren te vervaardigen.

We onthouden van deze avond dat er lekkere longfillers zijn buiten Cuba en dit aan zéér prijswaardige tarieven.

Gin&Tonic tasting donderdag ll. = succes!

Na een aperitief van ‘t huis kregen onze 24 aanwezigen 5 G&T’s te proeven. Dit werd telkens voorafgegaan door de gin puur te schenken. Uiteraard 1 cl per referentie zodat men de laatste referentie zonder kwalijke gevolgen kon degusteren…

Bartender Matt boeide het publiek door zijn kennis op een verstaanbare wijze te delen. Er werd heel wat interessante info uitgewisseld en de vragen uit het publiek werden telkens netjes beantwoord zodat het referentie kader van de aanwezigen gevoelig uitgebreid werd. Overduidelijk ook dat gin dé hype van het moment is. We verrasten ons enthousiast publiek met 4 nieuwe gins die telkens voorzien werden van de bijpassende garnituur én tonic. Ondanks het feit dat de Monkey 47 een vaste waarde is bij Appellation Contrôlée, vormde de combinatie met een nieuwe tonic ook een ontdekking.

Na afloop van de tasting bleven nog heel wat gasten nagenieten van een extra G&T of een drammetje whisky. Een zestal onder hen genoten ondertussen van een bijpassende havanna.

Het leven kan toch mooi zijn hé. Dat belooft voor onze volgende G&T op donderdag 8 mei…

Korte weergave succes cognac, calvados & armagnac event

Begin februari organiseerden we voor de eerste maal zulk een avond. Alleen cognac zou voor de doorsnee liefhebber eentonig kunnen blijken te zijn. Vandaar dat we een combinatie aanboden van de 3 verschillende wereldbekende Franse spirits.

De circa 15 aanwezigen waren het roerend eens over het feit dat gastspreker Karel met zoveel passie én kennis de 8 verschillende referenties liet proeven, dat dit gegeven op zich de smaakbeleving tot een hoger niveau tilde… De selectie wist zeker te bekoren: er werd zelfs cognac geschonken van het huis Tesseron van 1953 en 1929! Ronduit een belevenis. Weinigen ook waren op de hoogte van de raakvlakken die een goede armagnac vertoont met cognac.

Tot slot was het voor de meesten ook een nieuw gegeven dat er 2 totaal verschillende soorten calvados bestaan, naargelang men praat over Pays d’Auge of de Domfrontais.

Wij onthouden alleszins dat het de moeite loont om dit thema in de toekomst nog eens op het programma te plaatsen.

Aangepaste datum wijntasting Italië

Beste liefhebbers, rekening houdend met het Krokus verlof tussen 29/2 en 9/3, vonden we het raadzaam om de wijndegustatie Italië die wij oorspronkelijk planden op donderdag 13 maart, een week uit te stellen.

De nieuwe én definitieve datum is dus donderdag 20 maart. Zoals steeds is het aantal deelnemers beperkt tot 20 personen.

U kan meer uitleg vinden op onze Event kalender op bewuste datum.